Bookstart, aneb S knížkou do života


Projekt Bookstart, česky pojmenovaný S knížkou do života, je mezinárodní iniciativa, do níž se zapojuje i naše knihovna, aby zapojila aktivní rodiče a seznamovala společně s rodiči ty nejmenší čtenáře s knihou a nepřeberným množstvím příběhů (a informací) v ní.

Co je obsahem projektu? Rodiny s novorozenci a dětmi v předškolním věku, kteří projeví zájem se projektu zúčastnit, získávají motivační balíček od knihovny k počátkům čtení. V knihovně, na vítání občánků, … Dětské oddělení knihovny připravuje pravidelná setkávání a lekce pro děti 0-6 let a jejich rodiče s hraním a předčítáním a nabízí prostor pro komunikaci a sdílení neformálních i formálních skupin rodičů a jejich dětí.

Dětští psychologové a neurologové, pedagogové i logopedi stále častěji zdůrazňují, že intenzivní slovní komunikace a čtení (předčítání) dětem již od kojeneckého věku vede u nich později k lepší gramotnosti a větší představivosti i bohatší slovní zásobě. Pokud se tedy s dětmi hodně mluví a čte již v průběhu prvních tří let jejich života, kdy se jejich řečové centrum intenzivně rozvíjí, děti dříve mluví, čtou i píší, jsou lepšími čtenáři a později i studenty.

V naší knihovně se na Vás a vaše malé ratolesti těšíme v rámci tohoto projektu vždy dvakrát do měsíce. Sledujte naše internetové stránky, sociální sítě nebo plakáty.

Na akci není nutná rezervace a je zdarma.
Více o projektu na www.sknizkoudozivota.cz a v dětském oddělení knihovny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dětské oddělení a jeho autorem je M. Pecková. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Komentáře nejsou povoleny.