Pozvánka na výstavu obrazů Zuzany Hozmanové

V sále lovosické knihovny se v úterý 26. června uskutečnila slavnostní vernisáž výstavy lovosické malířky Zuzany Hozmanové. Kulturní program připravilo Duo Iveta a Barbara Pospíšilovy. Výstava potrvá ve dnech 27.6. – 31.8. v naučném oddělení knihovny (2. patro Pfannschmidtovy vily) v době výpůjčních hodin knihovny (otevřeno kromě čtvrtka).

Zuzana Hozmanová se narodila v Litoměřicích, ale své dětství prožila ve vesničce za Terezínem v Českých Kopistech. Již ve školních letech ráda kreslila a malovala, výtvarné výchově dávala přednost před jinými předměty. Inspiraci čerpala od svého otce Jiřího Tůmy, který také ve volném čase maloval a byl hudebníkem. Navštěvovala také často výstavy v litoměřické galerii i v Praze. V Lovosicích žije autorka od 20 let, provdala se a má dva dospělé syny, kteří se také věnují kultuře. Vystudovala obchodní akademii v Litoměřicích a pracovala v sociálních službách jako aktivizační pracovnice. Malovala s klienty a vytvářela s nimi i výrobky z keramiky, chtěla jim pobyt zpříjemnit. V současné době pracuje v papírnictví v Lovosicích. Ráda poslouchá moderní hudbu, navštěvuje přírodu a mezi její další záliby patří četba, sledování filmů a hra na kytaru.

Malířka má v oblibě obrazy Claude Moneta,Jana Zrzavého a hlavně amerického grafika Andyho Warhola. Nejvíce se věnuje abstraktní tvorbě a vytváří i obrazy upravované pomocí počítačových programů. Pracuje nejen s barvami, ale i s jiným materiálem, tvoří také vystřihované obrazy. Její práce jsou formovány pod vlivem plynoucího života, do tvorby vyjadřuje své pocity a nálady. Výtvarnice se dvakrát zúčastnila Dnů lovosických autorů. Na výstavě by si přála svou tvorbou oslovit diváky, aby její obrazy pochopili. V dalším období se hodlá věnovat grafické tvorbě a úpravě obrazů pomocí techniky.

Eva Hozmanová

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Zdeňka Černá. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Komentáře nejsou povoleny.